Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Zeydan Karalar, “Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeliyiz.”

Başkan Zeydan Karalar, “Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeliyiz.”

Başkan Zeydan Karalar, “Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeliyiz.”

Baskan Zeydan Karalar, “Fikri hür, vicdani hür nesiller yetistirmeliyiz.”

 

Baskan Zeydan Karalar, “Ancak dogru egitim bizi aydinliga, ileriye, refaha götürür.”

 

Özel Minecan Okullari’nin açilisina katilan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, egitimin bir ülke için en önemli konu oldugunu söyledi. Baskani Zeydan Karalar, bir ülkenin gelismesi ve ileriye adim atmasi için, çagdas, bilimsel egitime önem verilmesi gerektigine vurgu yapti. Baskan Zeydan Karalar ve ögrenciler, birlikte marslar söylediler.

 

Özel Minecan Okullari’nin açilis törenine katilan Baskan Zeydan Karalar, ögrenciler ve veliler tarafindan sevgi gösterileriyle karsilandi. Baskan Karalar açilis töreninde yaptigi konusmada Minecan Okullari’nin Türkiye’de önemli egitim kurumu olacagina inandigini ifade etti. Ne zaman egitimle ilgili bir etkinlik olsa, güzel bir okul açilsa duygulanip umutlandigini vurgulayan Baskan Karalar sunlari söyledi:

“Bir sürü egitim kurumu vardir, bir sürü vakif vardir, egitime ögretime destek veren bir yigin kurulus vardir ama bunlarin önemli bir çogunlugu destekledikleri, okuttuklari, yardim ettikleri ögrencilerin kendi siyasal görüslerine evrilmesi için bu isi yaparlar. Oysa egitim bir ülke için en önemli seydir. Egitim olmazsa hiç bir sey olmaz. Ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, egitimle ilgili, ‘Egitim bir ülkede o kadar önemlidir ki; iyi kullanildiginda bir ülkeyi müreffeh, saygin, ileri, aydin bir ülke haline getirebilir. Iyi kullanilmadiginda da çok kötü bir duruma düsürebilir’ demistir. Egitim bu denli önemliyken sadece ve sadece gelecek neslin fikri hür, irfani hür, vicdani hür yetistirilmesi konusunda bir islevi olmalidir. Böyle islevi olacak bir okulun açilisinda bulunmaktan ötürü de ben mutlu oldugumu söylemek istiyorum.”

 

Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç’in da katildigi törende okulun kurucusu Güzide Nur Özveren bir konusma yapti. Törende Baskan Zeydan Karalar ve konuklar ögrencilerle birlikte marslar söyledi



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli